Schildpadden

Die middag varen we naar Acandi, weer iets terug langs de kust richting Turbo om daar ’s nachts naar reuzenschildpadden te gaan kijken.

Acandi is een redelijk groot dorp, maar het ziet er behoorlijk zielloos uit. Het enig hotel wordt door een vriendelijke familie gerund en behalve wij slaapt er alleen een groepje bouwvakkers. Oma heeft een kleinzoontje David, waar Mees en Sake de hele middag mee voetballen op het dak. De jongen die bij het hotel werkt wil ons ’s nachts wel naar het strand brengen. Midden in de nacht staan we op. Oei, niet makkelijk! Maar het moet want de schildpadden komen alleen ’s nachts. Na wat huilpartijtjes en klagerijtjes gaan we op pad met een zaklantaarn. De jongen van het hotel heeft voor ons kleedjes meegenomen, en zoete broodjes en een fles cola. Mees eet in zijn eentje alle broodjes op!

Na twee keer het hele strand op en neer (een uur lopen) komen we een schildpaddenwachter tegen. Hij zal ons seinen als hij er een ziet, zegt hij. Dat het een schildpaddenwacht is weten we dan nog niet en we zijn juist heel bang dat het een eierdief is, want de eieren worden ook gegeten. Precies als we helemaal aan het andere uiteinde op een kleedje zijn gaan zitten krijgen we een sein. Spannend! Snel terug lopen! Halverwege komt er nog een sein. Twee supergrote schildpadden zien we. En nu blijkt dat het een controlewacht is die de schildpadden beschermt en de eieren telt en gps plaatst bij de nesten. Pfhoe….. wat indrukwekkend zo’n groot groot dier. Twee uur doen ze erover om het strand op te komen, een mooie kuil te graven, 70/80 eieren te leggen en dan de kuil weer dicht te gooien. En de wachter vertelt ons alles. Super!!

IMG_7795

IMG_7794

Dit bericht is geplaatst in Filmstrook, Het reisboek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *