Gazman episode 1, 2 & 3

Episode 1: Gazman komt naar het huis om het gas aan te sluiten. We nodigen hem uit om binnen te komen, maar hij is zichtbaar in de war als hij daar een Nederlandse familie met 4 kindertjes aantreft. Hij probeert dringend ‘mister Murakami’ (Tomohiko) te bellen. Oscar grijpt zijn kans met het Japanse phrasebook en begint een conversatie: “Hi, ik heet Oscar, ik kom uit Holland”. Na lang zoeken op zijn telefoon zegt Gazman: “Windmills”.

IMG_1374_2

Episode 2: De volgende dag verwachten wij Michiko. Als er wordt gebeld doen we blij de deur openen: het is Gazman! Hij heeft een zak met zoutjes meegebracht en origami voor de kinderen. Dienke wil Gazman ook iets geven, maar we hebben vooral veel kinderspullen bij ons, dus vraagt Dienke of  hij kinderen heeft. “Mmmm No”, zegt Gazman spijtig. Hij is 45 e heeft geen vrouw.  Daarom geven we hem een spons in de vorm van Nederland. Daar wordt hij heel blij van!

IMG_1376

Episode 3: Tot onze grote verrassing staat Gazman een dag later weer voor de deur, met een koelbox, een atlas en de spons! Uit de koelbox tovert hij voor de kinderen fruit jelly’s en hele kleine pakjes sap, genaamd Tanglone. De spons staat vol stippels: Den Haag, Amsterdam en Heerenveen. Oscar geeft Gazman met de atlas topografieles.

IMG_1377

IMG_1375

Dit bericht is geplaatst in Filmstrook, Het reisboek, Tekeningen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *